top of page

NIEUW VAN DE TAP | ANCHOR LIBERTY ALE

Anchor Liberty Ale is een pale ale, met oog voor balans gebrouwen: stevig gehopt, maar niet te stevig. Het wordt gezien als de eerste moderne Amerikaanse IPA – dat is het niet, wel het eerste Amerikaanse craft beer waarbij Cascade hop en dryhoppen voluit zijn gebruikt. Iedere Amerikaanse IPA is door Liberty Ale geïnspireerd.


Dit koperkleurige bier heeft een bescheiden witte schuimkraag en verspreidt een krachtig hoppig en kruidig aroma, vergezeld door tonen van karamel en fruit. In de mond overheerst in eerste instantie de hop, gevolgd door een fraai smakenpallet waarin karamelmout, fruitige gist en de oprechte bitterheid van cascadehop elkaar in evenwicht houden. Het geheel heeft een zacht en fruitig karakter met krachtige boventonen van hop. De nasmaak van dit Amerikaanse bier is overwegend bitter en ietwat droog.



21 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

MEDEWERKER VAN DE MAAND JEFFREY

“Jeffrey is een goedlachse, gezellige, lieve kelner die voordat hij bij Sijf kwam in een bekende Rotterdamse sterrenzaak werkte”, luidt het juryrapport. Jeffrey wil volgend jaar beginnen aan een studi

bottom of page