top of page

MUZIEKTIP VAN DE MAAND: LEE FIELDS – SENTIMENTAL FOOL

Let’s Talk It Over, het debuut van Lee Fields, zag in 1979 het licht. Een eenvoudige rekensom levert dus op dat deze soulzanger al 43 jaar in het vak zit. Toen zijn carrière net begon viel hij met zijn stem en repertoire, die een decennium eerder meer in de smaak vielen, net tussen wal en schip. In deze tijd, waarin cijfers uitwijzen dat er meer dan ooit naar oude muziek wordt geluisterd, is Fields weer helemaal hip. Zo zie je maar weer dat stug volhouden waarin je goed bent, altijd beloond wordt. Begin 2022 sloot Fields zich bij Daptone Records aan om met producer Gabriel Roth Sentimental Fool op te nemen. Uiteraard is het een album geworden dat in de jaren 60 zeer goed gedijt zou hebben. Fields’ onwezenlijk rauwe stem snijdt als een kettingzaag door het ook dit keer weer zeer adequate begeleidingswerk van de studiomuzikanten van Daptone Records. Soul met een hoofdletter S waarin spijt over verbroken relaties een zeer grote rol speelt. Dit alles gezongen op een hartverscheurende manier die zwaar bijdraagt aan de geloofwaardigheid van al dit leed.

Luister en kijk hier ( (39) Lee Fields "Sentimental Fool" (Official Video) - YouTube ) naar het titelnummer van het album.


17 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

MEDEWERKER VAN DE MAAND JEFFREY

“Jeffrey is een goedlachse, gezellige, lieve kelner die voordat hij bij Sijf kwam in een bekende Rotterdamse sterrenzaak werkte”, luidt het juryrapport. Jeffrey wil volgend jaar beginnen aan een studi

bottom of page