top of page

MUZIEKTIP VAN DE MAAND | Lady Blackbird - Black Acid Soul

Anno 2022 is de stem Marley Munroe een enorme verademing vergeleken met de hordes zangeressen die techniek voor gevoel laten gaan of hen wiens ernstig tekort schietende vocalen opgekalefaterd dienen te worden met autotune. Munroe die zich op het podium bedient van de naam Lady Blackbird beheerst zowel techniek als gevoel als geen ander en doet daarom terugdenken aan de grote zangeressen uit de rhythm’n’blues.


Zij heeft het volume van Etta James, het doorleefde van Nina Simone en de melancholie van Billie Holiday. Bij haar is elke noot raak. Een dergelijk perfecte stem heeft slechts weinig begeleiding nodig en dat heeft producer Chris Seefried heel goed begrepen. Het meeste werk wordt verricht door pianist Deron Johnson die ook Miles Davis begeleidde en hier over een spaarzaam opererende contrabas speelt. De drums zijn nagenoeg nauwelijks waarneembaar. Maar meer heeft Lady Blackbird niet nodig om tot een kippenvel rijzend resultaat te komen.


Luister hier naar het complete album.



26 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

MEDEWERKER VAN DE MAAND JEFFREY

“Jeffrey is een goedlachse, gezellige, lieve kelner die voordat hij bij Sijf kwam in een bekende Rotterdamse sterrenzaak werkte”, luidt het juryrapport. Jeffrey wil volgend jaar beginnen aan een studi

bottom of page