top of page

MUZIEKTIP VAN DE MAAND - DWIGHT TRIBLE – ANCIENT FUTURE

De zwoele sfeer zindert nog even door nadat Rotterdam met North Sea Round Town en het North Sea Jazz Festival ruim twee weken in het kader van de jazz heeft gestaan. Een goede gelegenheid om een Sijfse muziektip te geven die daar op perfecte wijze inhaakt. Hoewel hij, zeker qua variatie, collega’s als José James en Gregory Porter in principe doet verbleken, is jazzzanger Dwight Trible nooit doorgebroken. Na jaren plaats nemen achter de achtergrondzangersmicrofoon en meegewerkt te hebben aan spirituele jazzprojecten als Build An Ark brak hij op 55-jarige leeftijd door met zijn debuut Love Is The Answer. Bijna 20 jaar later is op Ancient Future te horen dat Trible nog niets van zijn zeer krachtige stemgeluid is verloren. Veelal blijft hij in een op Isaac Hayes gelijkende bariton hangen om af en toe meerdere octaven in de hoogte te schieten. Wat hij ook doet, deze zeer spirituele zanger blijft constant verbazen met een bezieling die uit het diepste van zijn tenen komt. Funk en soul zijn ruimschoots vertegenwoordigd op dit afwisselende album, maar de ware jazzliefhebber komt pas aan zijn trekken als Trible zwaar de diepte in gaat.


Luister hier ((24) Dwight Trible - Truth (Official Audio Video) - YouTube) naar het hele album en probeer maar eens stil te blijven zitten.21 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3件のコメント


su xeko
su xeko
13 uur geleden

In the game word wipe aarp, your goal is to link letters to create meaningful words and advance through several levels.

いいね!

Masker Yulia
Masker Yulia
2023年8月21日

One method we can kill time is by playing online games like run 3, a truly engaging and attractive unlimited running game.

いいね!

Wesley Holman
Wesley Holman
2023年8月01日

Het is gemakkelijk om een gesprek te hervatten als jullie twee een gemeenschappelijke basis kunnen spacebar clicker vinden.

いいね!
bottom of page