top of page

MEDEWERKER VAN DE MAAND: Antonio

“Antonio, un giovane cuoco dolce e calmo, che lavora con la giusta motivazione, sempre puntuale ed è a disposizione di tutti. Gran lavoratore. Lavora in tutte le posizioni in cucina e niente è troppo per lui.”, luidt het rapport van de speciaal ingevlogen jury uit Italië. Speciaal voor de lezers die het Italiaans niet machtig zijn, hebben wij deze loftuiting even door Google Translate gehaald met het volgende resultaat: “Antonio, een lieve en rustige, jonge kok, werkt met de juiste motivatie. Hij is altijd op tijd en voor iedereen beschikbaar. Een harde werker die in alle functies van de keuken werkt en niets is hem te veel.”


Geïnspireerd door zijn oom die ook kok is, begon Antonio tien jaar geleden met koken op zijn geboorte-eiland Sicilië. Daarna verhuisde hij naar Milaan waar hij in het Marriott Hotel achter het fornuis aan de slag ging. Inmiddels werkt hij alweer een tijdje bij Sijf, waar hij de gasten graag kennis laat maken met de traditionele Italiaanse keuken. Zo staat de Parmigiana, een soort vegetarische lasagne met aubergine, regelmatig op het krijtbord met de wisselende gerechten. Antonio wordt zelf heel erg blij van een mooi stuk bavette of een entrecote van de grill.


Hij is dol op een goed getapt bolleke De Koninck, maar laat zich ook graag verrassen door al het moois wat Sijf aan Belgische bieren schenkt.74 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page